top of page

Levensboek

Leg je persoonlijke geschiedenis vast

We doen het allemaal: terugdenken aan gebeurtenissen uit het verleden. Veel ouderen hebben er behoefte aan om terug te kijken op hun leven en erover te vertellen. Die herinneringen verwateren soms door ouderdom of een druk leven. Als contextueel coach werk ik met mensen en iemands levensverhaal. Naast coachtrajecten leg ik ook iemands (persoonlijke) geschiedenis vast in een levensboekwerk. Door een levensboek te maken, herbeleef je belangrijke of waardevolle gebeurtenissen. In het levensboek komen herinneringen van elke levensfase aan bod, dus van de kindertijd tot nu.

Laat iets unieks achter voor je dierbaren

Welke mooie momenten zijn er geweest?

Hoe ben je door moeilijke momenten heen gekomen?

Wat wil je meegeven aan levenslessen voor de jongere generatie. 

Het boekwerk bevat de persoonlijke kijk van iemand op de eigen levensgeschiedenis. Het maakt herinneringen ophalen gemakkelijker voor ouderen. Zo geeft iemand zijn eigen levensverhaal eenvoudig door aan familie, (klein)kinderen en zorgverleners. Het kan ook helpen om de communicatie met mensen met dementie te onderhouden of te verbeteren. 

Het maken van een levensboek kan zijn:

Een aangename bezigheid

Om gezien te worden als een mens met een verhaal

Het is een soort van reis

Om grip te krijgen op het leven na ingrijpende gebeurtenissen

Om de balans op te maken

Voor de kinderen en kleinkinderen

Als identiteitsdocument voor zorgverleners.

Elk leven is de moeite waard en daarmee ook iemands levensverhaal.  

Het maken van een levensboek is niet aan leeftijd gebonden. Men moet zelf hun verhaal willen en kunnen vertellen. De persoon moet er zelf achter staan en het niet opgedrongen krijgen. Met behulp van verschillende hoofdstukken wordt het levensverhaal uitgebreid beschreven. Welke momenten in het levensboek aan bod komen, bepaalt iemand zelf door middel van verschillende vragen. Ik kom 1x per week langs om te luisteren, te praten en samen de geschiedenis te structureren tot een verhaal. De uitkomsten van die gesprekken worden op de computer uitgewerkt en verwerkt in een levensboek. 

Harma - Websize (4)_edited_edited.jpg

Ik begin met een kennis-makingsgesprek. Het moet veilig en vertrouwd voelen om je uit te spreken. Sfeer maken we samen. Ik wil graag dit boek voor je schrijven, vormgeven en drukken. We blikken niet alleen terug maar geven er ook betekenis aan. Met liefde en inzet wordt daaraan gewerkt! Na afloop volgt het moment waarop het levensboek officieel overhandigt wordt aan de verteller, al dan niet in bijzijn van familie of naasten. 

Kosten

De kosten van een levensboek hangt af van het aantal gesprekken dat daarvoor nodig is, de eigen wensen, de dikte van het boek, evt. eigen foto’s en andere afbeeldingen ( maximaal 25 foto's) kleurgebruik en kwaliteit papier, en het aantal exemplaren dat wordt gedrukt. Het is gebaseerd op minimaal 5 gesprekken. Een gesprek van anderhalf uur én het uitwerken van dat gesprek kost 125 euro. Te betalen na elk gesprek. Daarnaast heb je al een gedrukt levensboek vanaf € 20,- afhankelijk van de hoeveelheid foto's en wensen. 

Plan hier een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen we voelen of het klikt tussen ons. Dit is belangrijk voor een goed verloop van het vertel- en schrijfproces. Het verplicht jullie tot niets. 

Harma - Websize (1)_edited.jpg
bottom of page